“Çocuk Üniversitesi: Artvin Bilimle Şenleniyor” Projesine TÜBİTAK’tan Destek

14 Mayıs 2020, Perşembe 29

Üniversitemizce hazırlanan “Çocuk Üniversitesi: Artvin Bilimle Şenleniyor” projesi TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri 2019/1 Çağrı Dönemi kapsamında ‘119B334’ proje numarası ile destek almaya hak kazandı.

Doç. Dr. Seydi Ahmet SATICI’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek projede okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile öğretmenler ve ebeveynlere yönelik 128 oturumda atölyeler, söyleşiler, sergiler, gözlemler ve oyunlar yapılacaktır. Toplamda farklı yaş gruplarından yaklaşık 3300 bireyin katılım sağlayacağı projede Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler ile Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarından etkinlikler yer alacaktır.

Üniversitemizden 41 öğretim elemanı ile 9 öğretmen atölye lideri olarak ve 69 lisans öğrencisi'de rehber olarak projede görev alacaktır.

2020 güz döneminde gerçekleştirilmesi planlanan projeye İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odası'da katkı sunacaklardır.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Seydi Ahmet SATICI başta olmak üzere emeği geçen akademisyenlerimize ve destek olan kurumlara teşekkür eder, hocalarımızın başarılarının devamını dileriz.