Pedagojik Formasyon Bahar Dönemi Kayıt Yenileme

03 Şubat 2020, Pazartesi 1681

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı

Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Duyurusu

2019 yılında başlayan Pedagojik Formasyon Programının Bahar Dönemi ücreti (1.027 TL) ödemesi 3 Şubat – 17 Şubat 2019 tarihlerinde yatırılarak dekontunun teslim edilmesi gerekmektedir.

Öğrenim Ücreti yatırılırken; adayın Ad soyad bilgileri, TC Kimlik No ve “Formasyon Bahar Dönemi Kaydı” açıklamasıyla yatırılması gerekmektedir.

Öğrenim ücretinin ödeneceği Banka: T.C. Ziraat Bankası Artvin Şubesi

Öğrenim ücretinin ödeneceği Banka IBAN numarası: TR60 0001 0001 4841 8064 1650 02

Dekontların teslimi

Merkez: Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Öğrenci İşleri Bürosu Kat 3 Merkez/Artvin

Şu an il dışında olan öğrenciler dekontlarının taranmış halini [email protected] adresine mail atabilirler. Mail atan öğrenciler dekontlarının asıllarını formasyon derslerinin başladığı hafta teslim etmelidirler.

Bahar Dönemi dersleri 29 Şubat 2019 tarihinde başlayacaktır.

Bahar Dönemi Akademik Takvimi için tıklayınız.

Not.

Programda dersler yüz yüze yapılacaktır. Devam zorunluluğu bulunmaktadır. Teorik derslerde devamsızlık hakkı, 14 haftanın  %30’udur (3 hafta).

Öğretmenlik uygulamasında uygulama öğrencileri uygulama yaptıkları eğitim kurumlarında mazeretsiz devamsızlık yapmaları durumunda ilişikleri kesilerek başarısız sayılmaktadırlar.

Öğretmenlik uygulaması grupları daha sonra ilan edilecektir.

Ders muafiyet başvuruları: Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından yayınlanan “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar ile Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine” doğrultusunda değerlendirilecektir.

Öğretmenlik uygulamasından muaf olacak öğrenciler muafiyet evraklarını dekontlarının teslimi sırasında kayıt yapan görevliye teslim etmek zorundadır.

Teorik derslerden muaf olacak öğrenciler muafiyet evraklarını derslerin ilk haftasında öğrenci işlerine teslim etmek zorundadırlar.

Muaf olmak üzere başvuru yapacak adaylar için istenen belgeler:

- Daha önceden almış ve başarmış olduğu derslere ait onaylı ders içerikleri

- Transkript belgesi

- Öğretmenlik Uygulaması dersi için öğretmenlik yaptığına dair SGK Hizmet Dökümü

Özel öğretim kurumlarında veya MEB’e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler ile pedagojik formasyon derslerinin aldığı dönemde MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak Kuran Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.

Güncel bilgi takibi için Eğitim Fakültesi sitesini takip ediniz.